St. Georgsdag for alle, og dagstur for Troppen

St. Georgsdag for alle, og dagstur for Troppen

Søndag 22. april klokken 16:00 feirer alle St. Georgsdagen, og speidere over hele verden fornyer løftet sitt. Dagen feires til minne om helgenridderen St. Georg, speiderenes skytshelgen.

I forkant av markeringen har Troppen dagstur, se lappen.

2018-04-22 St Georg

Påmelding på nett som vanlig (link nederst i saken)


Pegasus (førerpatruljen, Tropp) møter på Veslesjøen lørdag 21. april kl. 16:00.

Troppen (5.-10. klasse) møter på Veslesjøen søndag 22. april kl. 10:00

Flokken (3.-4. klasse) møter på Veslesjøen søndag 22. april kl. 16:00

Beverne (1.-2. klasse) møter på Veslesjøen søndag 22. april kl. 16:00

Vi avslutter kl. 18:00
 

Pegasus og Troppen tar med brødmat og bålmat, og ellers det utstyret de trenger.

Søndag 22. april klokken 16:00 feirer vi St. Georgsdagen, og speidere over hele verden fornyer løftet sitt. Dagen feires til minne om helgenridderen St. Georg, speiderenes skytshelgen.

Før seremonien har vi planlagt en liten familie-løype hvor vi setter sammen lag for å teste litt kunnskaper.  

"Vi håper ved å fastsette denne felles dag å gi alle speiderne bevisstheten om at de tilhører et stort brorskap, spredt utover hele verden"

Lord Baden-Powell

Etter seremonien samles vi for å ha sosialt samvær med grilling og så videre. Ta med noe å sitte på i tillegg til grillmat og drikke. Speidergruppen stiller med grill!

Påmelding skjer som vanlig på nettet (så vi kan planlegge litt), link på facebook og hjemmesiden J NB: Det er i år to ulike skjemaer for henholdsvis Pegasus og Troppen, samt Flokk og Bever

Påmelding førerpatruljen/Tropp:
 https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdfRKF4_D9TFv40vo…/viewform

Påmelding Flokk og Bever:
 https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfii9nq6L5T22nBd…/viewform…

Speiderhilsen; lederne i troppen, flokk og bever

 

Hvem var St. Georg?

St. Georg var en romersk ridder, feltherre og kristen og levde på 200-tallet. Etter at han hadde vært med på å erobre Palestina, reiste han hjemover til Roma. Underveis kom han til byen Silena i Libya. Der var det en stor sjø med en fryktelig drake som ingen klarte å drepe. Innbyggerne i byen hadde allerede ofret både husdyr og mennesker til draken, og til slutt hadde loddet falt på kongens eneste datter.

Da ridder Georg kom ridende forbi, så han prinsessen som satt ved sjøen og gråt og ventet på dragen. Han bestemte seg straks for å hjelpe henne. Da dragen kom krypende opp av sjøen, såret han den først i halsen så den ble rasende av smerte. Den snodde halsen sin om hesten til Georg og truet med å knuse den. Georg sprang av hesten, gikk mot draken på ny og klarte å bore sverdet helt til skjeftet inn i buken på draken. Med et kraftig brøl veltet den over på siden og døde. Da det ble kjent i byen at Georg hadde drept draken, kom kongen og ville belønne den tapre ridderen, men Georg ville ikke ha noe. I stedet fortalte han alle innbyggerne om Jesus. Etter at alle i byen hadde kommet til tro, dro han videre til Roma der han senere døde som martyr den 23. april år 303.

Kilde: Speiderbasen