Korona i kommunen - konsekvenser

Korona i kommunen - konsekvenser

Korona-smitten kommer stadig nærmere oss, noen av lederne er i karantene. Dette har konsekvenser for arrangementene fremover.

Lederpatruljen (som består av alle lederne) har hatt møte og sett på all informasjon vi har så langt. Vi har valgt å avlyse møtet onsdag 18. november og jubileumsfesten lørdag 21. november


Speiderlovens §2 lyder «En speider kjenner ansvar for seg selv og andre.»

Selv om vi vet hvem som har vært i nærkontakt med de som er i karantene, kan vi ikke vite med sikkerhet hvem som kan ha vært uheldige og bærer på viruset uten at noen vet det.

Smittevernet er ivaretatt på møtene, med de unntak som gjelder for barne- og ungdomsaktivitet.  At vi er ute reduserer også smitterisikoen vesentlig.

Speiderlovens §4 lyder «En speider er en god venn.»

For å ta vare på våre medlemmer, deres familie og omgangskrets velger vi derfor å ta ansvar og heller være på den sikre siden.

Speiderlovens §8 lyder «En speider gjør sitt beste i motgang og vansker.»

Vi tar opp igjen de arrangementene som utgår nå, ingen skal gå glipp av noe!

Konklusjon

  • Møtet førstkommende onsdag avlyses, og vi forsøker oss med et nytt møte onsdag 25. november dersom situasjonen tillater det. Nærmere informasjon kommer på SPOND.
    • Vi deler ut de merkene speiderne skulle ha fått på årsfesten på dette møtet
  • 100-års markeringen og årsfesten lørdag 21. november avlyses

Det er ikke moro å måtte kutte i aktiviteten vår, men slik situasjonen er i Norge og kommunen nå føler vi det er bedre å ta litt hardt i nå enn å ta risikoen med å ha møter og arrangementer. Å være speider handler blant annet om å ta ansvar, dette er speiding i praksis!

VÆR BEREDT!