Ullmax

Ullmax

Ullmax anbefales av oss lederne i gruppa fordi vi vet at fungerer, vi har prøvd tøyet under de fleste forhold og vi fryser ikke! Det er også svært slitesterkt, klør ikke og tåler mange vask!

Ullmax har mye mer enn bare vamt tøy til speiderturer! For de som er glad i å trene, eller om du trenger flere sokker etter at vaskemaskinen har spist opp den vante mengden, Ullmax har det du trenger! Her kommer det en liten guide i jungelen, samt noen av våre anbefalinger til slutt.


VARM

Polypro var en nyhet i 2013, mykt mot huden og meget god svettetransport. Lederne i gruppen har allerede hatt plagg i dette materialet en stund og våre erfaring er meget gode. Det er ment for høy fysisk aktivitet, men fungerer også meget bra under ull dersom man f.eks. går på ski med sekk og regner med å bli svett - så får man heller skifte til ull mot huden når man kommer frem. Det er perferkt til trening og hard fysisk aktivitet.

VARM kommer i tre ulike kvaliteter. Super Active er en videreutvikling av Micro. Begge er myke mot huden, Super active er enda bedre på svettetransport. Polypro kommer kun som T-skjorter, men er meget godt til f.eks. innendørs aktivitet.

For de som liker å trene litt når det er kjølig: Ta en titt på Micro Boxer Wind!

VARMERE

Ull-kvaliteten Merino super soft er laget for aktive under trening. Uansett om du trener intensivt eller bare spaserer oppleves super soft komfortabel og den holder deg tørr mot kroppen. Den fungerer også glimrende på turer, da plagget ikke tar til seg mye lukt. Plaggene er sydd sammen med flate sømmer og utvendige merkelapper. 

VARMEST

Woolterry (eller ullfrotté om du vil) har unike varmende egenskaper. Bruk gjerne Woolterry plagg som lag 2 utenpå Merino Super soft. Det går også bra å ha Woolterry nærmest kroppen. Innsiden består av store luftisolerende løkker av myk merinoull som bevarer varmen selv i fuktig tilstand. Utsiden består av en slitesterk miks av ull/ acryl/polyester. Den store andelen av ull gjør at plaggene ikke tar opp lukt selv uten vasking (testet av roverne våre, til gangs!). Woolterry er testet som lag nr 2 under trening i sterk kulde med tynn Ullmax under, og det fungerte meget tilfredstillende!

Ullmax anbefaler ullvaskemiddel for å beholde plaggenes smidighet og funksjon.

FOR DE MINSTE

Ullmax har både Merino Soft og diverse ullsokker tilpasset og i samme kvalitet som de større størrelsene. Velg materiale etter sesong for å la barna være tørre og varme. Det resulterer i varme og tørre speidere, og bedre turopplevelser for alle. En stor fordel med Merino Soft er det indre laget i polyester, det kjennes behagelig og kløfritt. Akkurat som voksenkolleksjonen har vi flate sømmer og utvendige merkelapper.

SOCKS

Fryser du på bena, fryser du kroppen sies det. Det er vel en sannhet med modifikasjoner, men kalde føtter er uansett ikke moro! Ullmax har flere typer sokker, flere av lederne bruker de hele året inne som ute da de er slitesterke og sitter godt på foten.

Ullmax har videreutviklet sokker for jogging/løping samt sokker for spaserturer/turbruk med forsterkning på de rette stedene.

TIPS TIL BEKLEDNING

Med Merino Super Soft innerst mot huden som et lag nr 1, og ett Woolterry set utenpå som lag nr 2 skal det mye til å fryse! På beina anbefaler vi Woolsock Active innerst på grunn av de fukttransporterende egenskapene og f.eks. Wool Sock Extra Active utenpå, eller hjemmestrikket sokk i ull om du er så heldig å kjenne noen som kan strikke. Vintersko bør kjøpes i et nummer for stort for å ha plass til ullsåle og to par sokker. Minst ett av sokkeparene skal gå litt oppover leggen for å unngå kuldebroen som gjerne blir på leggen.

Hodet og hendene dekkes med hjemmestrikket lue og votter av ull, i nødsfall annet i ull. Hansker fungerer ikke på speidertur - ikke la fingerene fryse hver for seg!

Høst/vinter-katalogen for 2014-2015 finner du her .

Micro set - best i test to år på rad!