Gruppa

Fra VM på ski i Oslo 2011
Fra VM på ski i Oslo 2011

Nes-Årnes speidergruppe ble stiftet i november 1920. Den gang som en guttegruppe. Etthvert kom det til flere speidergrupper i Nes. I 1978 ble gutte- og jenteforbundene slått sammen og siden da har det vært både gutter og jenter vi vår gruppe.

Nå er det bare en speidergruppe igjen i Nes og vi rektrutterer speidere fra hele kommunen.  Vi har daglig tilhold på Speiderhuset ved Veslesjøen  (Årnes), men bruker hele kommunen til både møter og turer.

Vi har tre enheter i gruppa; flokken for barn i 3.-5. klasse, troppen for barn/ungdom


Revidert strategiplan

Revidert strategiplan

Publisert: 08.02.15

Lederne har brukt helgen på å gjennomgå og revidere strategiplanen for 2014-2019.  Noen av målene vi satte oss i fjor hadde vi allerede nådd, noen skrev vi litt om og enkelte nye mål har sneket seg inn.

Visjonen vår er fremdeles at:

Nes-Årnes Speidergruppe skal være en stor, aktiv og levedyktig friluftsgruppe med tilbud til alle aldersgrupper i hele kommunen.


Ledertrening!

Ledertrening!

Publisert: 28.12.12

Vil du bli leder? Norges Speiderforbund har et godt utdanningstilbud for deg, det spiller ingen rolle om du har speiderbakgrunn eller er helt "grønn". Som leder får du også tilbud om å være med andre spennende aktiviteter , som fjellleder kurs og turleder kano for å nevne noe.

Hva innebærer ledertreningen i Norges speiderforbund?
Norges speiderforbund tilbyr sine ledere en rekke med kurs innen ledelse, veiledning, speiderprogram og -prinsipper, sikkerhet, friluftsliv og praktiske ferdigheter. Ledertreningen består av flere moduler, hvorav noen er obligatoriske, mens andre er valgfrie


Ullmax

Ullmax

Publisert: 31.12.12

Ullmax anbefales av oss lederne i gruppa fordi vi vet at fungerer, vi har prøvd tøyet under de fleste forhold og vi fryser ikke! Det er også svært slitesterkt, klør ikke og tåler mange vask!

Ullmax har mye mer enn bare vamt tøy til speiderturer! For de som er glad i å trene, eller om du trenger flere sokker etter at vaskemaskinen har spist opp den vante mengden, Ullmax har det du trenger! Her kommer det en liten guide i jungelen, samt noen av våre anbefalinger til slutt.


Satser på grønn speiding

Satser på grønn speiding

Publisert: 04.01.13

På den internasjonale miljødagen 5. juni 2012 lanserte Norges speiderforbund et nytt opplegg som skal fremme miljøvennlige rutiner på alle nivåer i organisasjonen. Satsingen har fått navnet Grønn speiding. 


Norsk Speidermuseeum

Norsk Speidermuseeum

Publisert: 19.12.12

Vi har selvsagt ett eget speidermuseeum, det skulle i grunnen bare mangle med tanke på at orgasnisasjonen er over 100 år gammel! Speidermuseet dekker historien helt fra benynnelsen i 1907 (den første speiderleiren på Brownsea Island ) og oppstarten i norge i 1909 og frem til i dag.

Museet har både egne nettsider og en wiki .


St. Georgs Gildene

St. Georgs Gildene

Publisert: 28.12.12

St. Georgs Gildene er en organisasjon for voksne både med og uten speiderbakgrunn, og er en del at et internasjonalt fellesskap som bygger på de samme verdiene som speiderbevegelsen.

Målsettingen er å arbeide for speidersaken lokalt, nasjonalt og internasjonalt. St. Georgs Gildene er også et tilbud til aktive speiderledere. Det finnes lokale Gilder over hele landet, Romerike har et eget Gilde de også.

Det er St.Georgs Gildene som driver Norsk Speidermuseum sammen med speiderforbundene.


Nes-Årnes speidergruppe 90 år!

Nes-Årnes speidergruppe 90 år!

Publisert: 03.09.11

I november 2010 fylte gruppa vår 90 år. Det ble feiret med en stor fest på Udnes skole.